Ruzie, woordenwisseling of een verhitte discussie is als een witte chocoladehagel in een hagelslagpak waar alleen donkere melkchocolade thuis horen. Het hoort er niet, er is een fout gemaakt wat hersteld of opgelost moet worden. Toch wil dit niet direct zeggen dat die witte hagel niet smaakt. Soms is iets verkeerd doen het begin van een nieuw idee of wordt de boel op scherp gezet door de opvolgende rake woorden na een fout. Hetzelfde geldt voor een relatie, wanneer altijd alles koek en ei is dan weet je niet wat je aan elkaar hebt wanneer het eens anders verloopt dan gewenst. Soms is het nodig om elkaar eens de waarheid te vertellen, te vertellen dat geloof geen feit is en dat jouw waarheid niet betekend dat het direct de waarheid van iedereen is.

Geloof is als die witte hagel in dat donkere hagelslagpak. Het hoeft niet verkeerd te smaken maar er is een fout gemaakt. Het geloof valt op, terwijl geloof jouw ideaal is en niet een feit. Jouw gedachtengang hoeft niet te betekenen dat anderen ook zo denken en vooral niet dat anderen zo moeten denken. Als dat wel zo was dan hete het geen geloof maar feit of werkelijkheid. Je kan het niet eens zijn met de keuzes van een ander, je kan hierover in gesprek gaan maar laat ook die witte chocoladehagel in zijn waarde. Hij hoort hier misschien niet maar ergens heeft hij wel een huis. Een huis waar andere hagels hetzelfde zijn en denken.

Iemand denkt anders dan jij, iemand schrijft anders dan jij of iemand tekent anders dan jij geen van allen heeft invloed op jouw beleving. Waarom zul je je dan kwaad maken over het feit dat er verschil is in de wereld? De enige reden die hiervoor is is onzekerheid en mensen gehoorzamen inplaats van je eigen idealen opvolgen. Ieder mens is apart en ieder mens heeft diep van binnen een unieke mening en gedachtegang. Het probleem is dat sommigen van hen niet geloven in hun eigen bestaan, mening en verstand dat zij daardoor blindelings iemand volgen die op hun pad komt en hen kan raken en daardoor beïnvloeden. Het geloof is een oorlog van onzekerheid tussen mensen die geen eigen waardigheid hebben.

IMG_3663.JPG

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *